Mobilier metalic: stilul industrial este o tendință de design interior care se inspiră din aspectul spațiilor industriale, cum ar fi fabrici, depozite sau ateliere. Acest stil de amenajare interioară se caracterizează prin elemente precum betonul aparent, cărămizi la vedere, tavanul înalt, conducte vizibile și, desigur, folosirea metalului în piese de mobilier și decorațiuni. Prin urmare, dacă alegi să-ți amenajezi casa în stil industrial, trebuie să știi că un mobilier metalic va adăuga un aspect distinct și modern în orice locuință.
În acest articol îți prezentăm o serie de informații și sfaturi care te vor ajuta să obții o amenajare industrială interesantă și echilibrată, chiar și fără ajutorul unui designer de interior. Trebuie doar să ții cont de aceste reguli de design și să lași creativitatea să-și spună cuvântul.
Iată cum poți realiza un design industrial cu stil:
Mai întâi trebuie să alegi piesele de mobilier potrivite. Selectarea corectă a pieselor de mobilier din metal este pasul cel mai important în amenajarea interioară deoarece în funcție de acest aspect poți obține un spațiu industrial autentic sau, dimpotrivă, vei crea un haos vizual în care obiectele decorative și mobilierul în sine n-au nicio legătură unele cu altele.
Prin urmare, alege elemente precum mese, scaune, rafturi, dulapuri sau bare de cafea din metal, de preferință cu finisajul aspru sau vopsit în culori mate pentru a crea baza designului industrial.
Mai apoi, pune în aplicare proiectul de amenajare pe care l-ai ales. Spre exemplu, poți combina metalul cu alte materiale. Însă, pentru a evita o estetică prea dura sau rece, alege mixuri de piese de mobilier sau obiecte din metal cu alte materiale calde, cum ar fi lemnul. De exemplu, o masă din lemn masiv cu picioare din metal sau scaune cu șezut tapițat și structură din metal vor oferi echilibru stilului industrial. Deci, un design interior echilibrat și plăcut.
Iată și alte aspecte de design pe care este bine să le ai în vedere:
Texturi și culori adecvate: adăugarea de textile, cum ar fi perne decorative sau covoare va crea o notă de confort într-un decor industrial, care de obicei este sobru și rece. De asemenea, poți utiliza culorile pământii, precum maro, gri, negru și nuanțe de albastru sau verde în piesele de mobilier sau în decor pentru a crea un spațiu prietenos.
Iluminat creativ: corpurile de iluminat cu aspect industrial, cum ar fi lămpile cu brațe sau abajururi din metal, pot fi și ele integrate cu succes în decorul industrial. Acestea nu doar că sunt funcționale, ci au și un aspect decorativ, iar acest lucru va crea un spațiu industrial autentic și practic în același timp.
Păstrează aspectul uzat: mobilierul industrial va arăta minunat atunci când păstrezi urmele de uzură sau aspectul vechi. Elementele metalice cu mici imperfecțiuni, precum zgârieturi, decolorări sau patine conferă autenticitate spațiului.
Piesele de mobilier personalizate: pentru o integrare perfectă în design, poți opta pentru mobilier personalizat. În acest scop, alege dimensiunile, finisajele și formele care se potrivesc cel mai bine spațiului tău și care în același timp îți reflectă personalitatea și gusturile în materie de amenajări interioare.
Arhitectură la vedere: stilul industrial se potrivește cel mai bine în spațiile cu arhitectură deschisă, adică în acele camere cu tavan înalt sau pereți din cărămizi.
Așadar, stilul industrial oferă un aspect robust, dar și contemporan, iar integrarea unui mobilier metalic va adăuga un strop de autenticitate și eleganță în decorul casei tale. Însă, o regulă de amenajare interioară foarte importantă este echilibrarea din punct de vedere vizual între duritatea metalului și obiectele din lemn sau sticlă, dar și texturi pentru a obține un spațiu confortabil și atrăgător în același timp.